Manichiura cu ojă semipermanentă: puncte tari şi puncte slabe

20.11.2018

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă şi ne dorim să arătăm bine, mai ales din punct de vedere al aspectului fizic, multe dintre doamne şi domnişoare optează pentru o manichiură cu ojă semipermanentă din diverse motive. Acest tip de manichiură a reuşit să detroneze în ultimii ani manichiura cu gel şi cea clasică.  

Sunt sigură că ştim toate ce este oja semipermanentă, de aceea nu voi da detalii prea multe în acest sens, şi vom trece direct la subiect. 

De multe ori am purtat discuţii cu manichiuristele care aplică acest tip de ojă, ajungând într-un final la nişte concluzii şi păreri proprii. 

Personal, sunt adepta acestui tip de ojă, însă ştiu şi sunt conştientă de avantajele şi dezavantajele purtării ei. Iar în ceea ce urmează, voi încerca să clasific punctele tari şi punctele slabe ale acestui tip de ojă. 

Punctele tari:

1. Rezistenţă până la 4 săptămâni (chiar mai mult). Da, oja semipermanentă rezistă foarte mult timp pe unghie, doar dacă ea este aplicată corespunzător şi corect, şi dacă oja aplicată este de calitate. Cei de la Cupio au oje semipermanente de bună calitate, urmaţi de cei de la BrillBird, apoi de cei de la Melkior şi multe alte brand-uri care comercializează astfel de tipuri de oje. 

2. Multitudinea de modele pe care le poţi face cu o astfel de ojă. În general, şi oja semipermanentă, în comparaţie cu cea clasică, îţi oferă posibilitatea să îţi faci diverse modele, cu diverse culori, sau chiar mai multe lucruri dacă cea care ţi le aplică este o profesionistă în acest domeniu. 

3. Se usucă mult mai repede datorită razelor UV. 

4. Se pretează oricărui tip de unghie, indiferent dacă ai o unghie groasă, subţire, exfoliată.

5. Întăreşte unghiile şi te scapă de "rosul" lor. 

Punctele slabe:

1. Înainte de a aplica oja, unghia trebuie "curăţată" de acel luciu al ei, care, de regulă, se reface mai greu după ce alegi să îţi dai oja jos.

2. Razele UV cu care oja este uscată, sunt dăunătoare mâinilor cât şi cuticulelor. Pot cauza mai târziu diferite boli ale pielii. 

3. După purtarea unui timp îndelungat a ojei semipermanente unghia se subţiază în momentul în care o dai jos, pentru că acest procedeu s-a întâmplat de fiecare dată când ai ales să îţi schimbi culoarea. 


Prin urmare, oja semipermanentă are beneficii, dar şi dezavantaje. Rămâne la latitudinea ficăreia să aleagă pentru ea tipul de manichiură care i se potriveşte cel mai bine. 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți