Fake sau original?

16.10.2018

Astăzi vorbim despre originalitatea produselor cosmetice, mai exact despre cum ne dăm seama dacă sunt fake-uri sau sunt originale.

Pe toate reţelele sociale se vând numeroase produse cosmetice ( de la rujuri, palete, fonduri de ten, până la dischete demachiante), fie pe site-uri destinate vânzărilor de toate tipurile, ori pe grupuri. De multe ori, aceste produse au un preţ atractiv, acesta fiind primul criteriu care ne interesează atunci când vrem să cumpărăm ceva, apoi este însoţit de un mesaj foarte încurajator precum că respectivele produse/respectivul produs este original de la brand-ul X, Y. Toate bune şi frumoase până în acest moment.

Însă, sunt sigură că pentru multe dintre voi contează şi originalitatea produsului respectiv şi mai ales calitatea lui. Bineînţeles că unele produse sunt atât de bine copiate după original, încât este foarte greu să îţi dai seama dacă se încadrează la fake-uri sau originale. Zilele acestea, fără să vreau, am conştientizat că am la 2 produse de machiaj (o bază şi un fond de ten) acelaşi capac, identic din toate punctele de vedere şi, mai mult, şi codul de bare ataşat pe capac era acelaşi (menţionez că produsele erau de la brand-uri renumite, cumpărate recent din 2 magazine de cosmetice diferite, cu bon fiscal şi sigilate). Am vorificat codul de bare să văd care produs mi-l dă exact, şi ce credeţi?! Mi-a dat exact fondul de ten... şi cu baza ce facem?? Nu am găsit încă o explicaţie, dar dacă cineva o are să mi-o zică şi mie.

Trecând peste vorbăraia de mai sus, trecem direct în problemă şi vă prezint câteva modalităţi prin care puteţi să vă daţi seama şi să aflaţi dacă produsele pe care le achiziţionaţi on-line sau chiar şi din magazine fizice, sunt originale sau nu.

1. Să fiţi în primul rând atente la preţ. Dacă vi se pare că preţul este mic, pe lângă numele brand-ului, clar este o problemă şi ceva e în neregulă. Se mai întâmplă şi situaţii în care preţurile sunt mai "umflate" decât sunt cele originale.

2. Întotdeauna să achiziţionăm produsele de la sursele de încredere. Magazinele fizice care comercializează asemena produse sunt de preferabil în această situaţie. Da, şi cele on-line, însă doar dacă este unul de încredere, în sensul că în mediul on-line şi pe youtube se vorbeşte despre magazinul respectiv.

3. Verificaţi mereu codul de bare. Eu obişnuiesc să îl introduc pur şi simplu în bara de căutare de la Google, şi imediat îmi apare produsul respectiv cu toate detaliile (dar sunt şi situaţii în care şi acesta se poate copia perfect), ori îl introduc pe site-ul www.codecheck.info. Acum să exemplificăm puţin pentru a ne lămuri despre ce este vorba. Voi căuta un Fond de ten de la Kat Von D, achiziţie proprie din Sephora şi un baton de conturare de la MAC. 

Luăm codul de bare şi îl scriem în căsuţa pentru căutare.  

Şi rezultatul nu a încetat să apară. Acelaşi produs, aceeaşi marcă şi ţara din care a fost cumpărat.  

La fel vom proceda şi cu Fondul de ten de la Kat Von D.   

Şi rezultatul..  

Prin urmare, cam aşa verific eu produsele. Recunosc, nu achiziţionez de la fel şi fel de "dealeri" de cosmetice, dar măcar am o siguranţă că produsele repsective sunt originale.

Sfatul meu este să faceţi şi voi aceleaşi lucruri, şi să fiţi atente când cumpăraţi ceva în calitate de cosmetice, pentru că, în primul rând, voi le folosiţi pe propria piele şi sunt convinsă că vă dorţi tot ce este mai bun pentru voi.

A voastră, Izy!! 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți